Nu is het tijd als executive om volledig de aandacht te richten op het bouwen en uitbreiden van teams. Hoewel jouw focus logischerwijs op de business ligt, moet je nu de juiste mensen gaan vinden die passen bij de cultuur, werkwijze en purpose van jouw scale-up. Naast kennis en kunde zijn vooral de vaardigheden, het karakter en de competenties de succes ingrediënten. In deze fase is het uitbreiden van het team met de juiste mensen, die voor langere tijd aan je organisatie verbonden blijven, van cruciaal belang.
Terwijl gemiddeld 72% van de totale kosten van een scale-up aan nieuw personeel wordt besteed, mislukt 73% van alle scale-ups die het niet redden, doordat ze de verkeerde (combinatie van) mensen aan boord hebben.
Stop met het ontwikkelen van je team op basis van aannames. Als executive is de beschikking hebben over de juiste inzichten cruciaal voor de samenstelling van de verschillende teams op basis van vaardigheden, competenties en persoonlijkheden. Net zo belangrijk is het om deze composities met branchegegevens te vergelijken om risico’s en kritische vaardigheidstekorten te onthullen, daar direct op te reageren en je team te versterken voor de volgende fase.
Voorkom ‘bad hires’, want de kosten die hiermee gepaard gaan zijn enorm. Denk hierbij niet alleen aan de directe kosten zoals de kosten voor initiële verving, totale vergoeding, ontslag, vervanging en daling van de beurswaarde, maar ook aan indirecte kosten zoals extra kosten door de verstoring van de teamprestaties en klantrelaties, gebrek aan leiderschap, verlies van potentiële kansen, het domino-effect en verlies van goodwill bij de medewerkers. De kosten voor een bad hire zijn minimaal 30% van het jaarsalaris van de bad hire.
GeniusMinds biedt jou de oplossing en heeft naast de technologie ook jarenlange ervaring op HR gebied.

GeniusBot